返回列表 發帖

#Cool Cafe 八月星#

首先祝大家開學快樂先,今次八月之星先出語錄後出歌手名單,同大家玩競猜遊戲先HOMO!!!!!

根據50今個月其中一句名言:
如果Fiona都叫唱咗咁多年冇進步要退出樂壇,咁依家仲唱緊歌嘅女歌手至少有十個要走先

歡迎大家猜猜依十位女歌手係邊位!!!!!
估 完 先 準 睇 語 錄

答題格式
  1. 1.
  2. 2.
  3. 3.
  4. 4.
  5. 5.
  6. 6.
  7. 7.
  8. 8.
  9. 9.
  10. 10.
複製代碼

KOALABEAR語錄

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

密切留意歌手名單<333

矮仔組

方力申
方力申自認害羞:小妹妹可能喜歡

陳柏宇
於表演時飲用汽水,更對觀眾ur氣,被扣100分

Gimme live組

J arie
於表演時對觀眾手指指, 被扣1000分
指爆粗J. Arie不算港女

Zolarwind
於表演時與觀眾握手,加10000分

盛君
於表演時與觀眾握手同擺心心,加100000分

子莓組

關心妍 + 欣宜

關心妍
又變臉驚現間尺鼻:「其實都冇乜特別回應,因為已經咁多年,都好習慣,我覺得呢樣嘢同關家姐精神一樣,都係不死嘅」
張紋嘉稱公司一姐係關心妍

鄭欣宜
對關心妍爆粗
欣宜蒲老蘭 仆倒跪地
欣宜驚仆 蹺實男伴
性學家指男人最愛「欣宜式提腿法」
關心妍爆欣宜多人追
[url=http://hk.apple.nextmedia.com/enews/realtime/20150806/54059735]鄭欣宜扮醜突圍 被柏豪炒魷魚[/url]

鄧麗欣 + 傅穎

鄧麗欣
鄧麗欣冇留意傅穎有抑鬱:「去求醫啦」、「我係個幾樂觀嘅人」
爆鄧麗欣成日黑面小方:你估你咁易頂

傅穎
等仔陪減壓

吳雨霏 + Abo

吳雨霏
好友親爆 吳雨霏同Brian無散過(一腳踏兩船?)
無綫反口飛起Kelly吳雨霏
整南瓜魚湯,廚藝大幅進步

Abo
曹敏寶開簽唱會 姐姐曹敏莉帶女兒來相挺

薛凱琪 + 連詩雅

薛凱琪
變dodo姐,與shiga 成為三姊妹
新歌 那一個我 好評如潮

連詩雅
曾收粉絲「鹹濕」信
連詩雅收長腿 改走高貴路線

陳慧敏 + 胡琳

陳慧敏
【衣錦還鄉】陳慧敏澳門開個唱

胡琳
自爆試過游水甩泳衣
恨做全職媽咪

其他類

吳若希
【攝石人失手】Do姐柏豪合照 吳若希得半塊面

周柏豪
【好硬呀....啲筋】周柏豪練一字馬:大髀內側似撕裂
周柏豪未計劃結婚 唔排除閃婚
周柏豪:樂壇要一團和氣

王菀之
被笑完全「無波」
王菀之街市玩快閃順便買餸
沒女愛上hehe 王菀之拗直camp爆柏豪

容祖兒
容祖兒繼亂買app後,再次登上科技新聞
平板容祖兒 用副乳見客

鄭融
又騷胸又戴頭盔 鄭融古惑的髮:係度簾
「真漢子」鄭醜自Po「融照」兌現承諾

楊千嬅
狂牛撞飛-楊千嬅倒地受傷

GEM
單眼伸脷自拍晒可愛
犯眾憎賴宣傳人員冇交帶G.E.M.炒人卸責
成為《好聲音》最年輕導師
【新城錫到燶】G.E.M.係香港樂壇驕傲?銳哥:俾啲掌聲佢

雨僑
【雨僑笑唔停】劉馬車自誇靚仔 狂冧雨僑羅力威:郎才女貌

汪明荃
汪明荃大玩揈水髮生鬼「玩寸」掌摑事件

吳彤
【等咗兩年】吳彤創作同志情歌向「盧根尼斯」致敬

周國賢
九月開騷600企位四分鐘被掃光

狄易達
「唔會喇!之前我做床戲,若同熟人做好尷尬,留番自己喺屋企啦!」

陳慧琳
用脂肪抗皺紋:肥係好嘢

李治廷
李治廷底線失守露毛
李治廷剝光豬趴地
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

祈求fifty1205為大家開估依十位女歌手係邊十個

投票結果:

1: 謝安琪 21(6會員灌10 )

2: 吳若希 17(t會員灌10)

3: 吳雨霏 15(fiona也嬴不了他)

4: 容祖兒 14(b會員灌4 )

5: 鄭融 12

6: 楊千嬅 10

連詩雅 10

7: 鄭欣宜 7

薛凱琪 7

王菀之 7

GEM 7

8: 鄧麗欣 5

9: 陳慧琳 4

10:陳綺雯 3

鍾欣潼 3

鄭裕玲 3

11:鄭秀文 2

汪明荃 2

李紫昕 2

梁佑嘉 2

陳蕊蕊 3

岑日珈 2

蔡卓妍 2

周柏豪 2

AGA 2

薛家燕 2

12:徐子珊

蔣麗芸

關菊英

李卓庭

Yan ting

祖絲

池希

Cookies

twins

陳凱彤

akb48

何雁詩

衛蘭

jw

糖妹

胡杏兒

何韻詩

小瑜

盛君

梁雨恩

坂本由美(咩人黎?GOOGLE搵極都搵唔到@d會員)

李治廷

一班奀星

裕美

黎美言

薛家燕 = Nancy Sit !!! 有 2 票嘎 !!!
chanchan0909 發表於 2015-9-1 23:31

已更正,總共有50位女歌手入圍

第2名: 吳若希 17(t會員灌10票)

第3名: 吳雨霏 15(連fiona也嬴不了他)

wtf!!!!! ...
rubylovessss 發表於 2015-9-3 22:55

即係你覺得吳雨霏應該比吳若希更應該離開樂壇啦?!

不過唔計灌票,吳雨霏應該排第一

點解要將我投既裕美同黎美言放最後
mamakin 發表於 2015-9-3 23:10

因為依兩位歌手最後先得到第一票
又提fiona 連五強都入唔到 人地小粉絲會心碎

亂估
1.吳雨霏
2.裕美
3.鄭裕玲
4.黎美言
5.王菀 ...
mamakin 發表於 2015-9-1 19:20

咁依個表,連fiona十強都入唔到呀

RUBY姐你知唔知去除灌票之後,邊個排第一?
kayzzz 發表於 2015-9-3 23:45

跟人講野好好玩呀!!!!